Välj en sida

Kan läsa idag på Facebook om en ledande politiker i Kungälv hur han lyfter fram sig själv och sitt parti som den stora landsfadern. Det intressanta att just vara en landsfader eller företrädare likt en landsfader är att då pratar man om det man själv står för, vad det man representerar står för och inte om vad andra gör eller inte gör, MEN så är det inte i detta fallet.

Det är anledningen att vi skriver detta inlägg, Utvecklingspartiet pratar gärna inte om andra partier, vi har fullt upp att prata om vad vi vill och hur vi ser på saker men ibland så måste vi.

En av Kungälvs högst uppsatta politiker LJUGER och det gör han ofta, vi har fört fram en skattesänkning men inte i den storleksordning som han nämner. Vi anser nämligen att det inte är en kommuns uppgift att lägga era skattepengar på hög, det får ni göra själva. En kommun skall vara ett nollsummespel och inte en buffert utöver det som planeras. Utöver dessa ständig lögner så pratar han hela tiden vad som skall göras. Vän av ordningen bör fråga Socialdemokraterna i Kungälv, varför har ni som suttit vid makten i 8 år inte verkställt det ni vill göra dessutom har ni varit så fantastiska att vara så ekonomiska så det finns ju hur mkt pengar som helst!!!!!

Det är inte svårt att visa upp pengar om man inte gör det man är skyldig att göra, undvika underhåll på fastigheter, uppdatera skola (Ytterbyskolan), ge personalen de verktyg som alla partier anser de skall ha, ge våra skolbarn kollektivtrafikkort, se till att daglig hygien erbjuds våra äldre (se artikel i Kungälvs Posten idag (https://www.kungalvsposten.se/nyheter/kritiserade-%C3%A4ldreboendet-de-boende-m%C3%A5ste-%C3%A4ta-p%C3%A5-papperstallrikar-1.80020626?fbclid=IwAR2CS6VpqIBsEOSxyQfdJQFEAaVeKl6jiG8fPjTu0Wgc7ED68feN3xWrCOQ).

Kort och gott. Kungälvs ekonomi är inte dålig men att tro att det är M, C och S som bidragit till detta är inte SANT. De har haft tur i en del, ökade statsbidrag, Covid-stöd större än de kostnader vi haft för covid. Ej tillsatta tjänster, en annan redovisningsstruktur infördes utifrån nationella krav. MEN det största av allt de styrande underlåter att sköta om det som kommunen äger, uteblivit underhåll, Lagvunna domar som kommer att kosta kommunen mycket pengar, hyr in nödvändig lokaler istället för att bygga själva.

Så har man mage att säga att varje generation skall stå för sina egna kostnader. Det är våra barn som kommer att få betala dyrt för den oansvariga hantering av denna kommun som de tre partierna S, M och C utgör.

P.S Ett annat av de styrande partiernas företrädare har idag också lagt ut ”De partier som nu vill del ut överskott …… har inte haft annat än underskott o sparbeting att dela ut”

Intressant med tanke på att det var under Socialdemokraternas tid detta skedde och nu kan Moderaterna utan en tanke styra med dem (vem är det nu som är ansvarslös såväl som omdömeslös) Anna Vedin???? Sedan kan ni väljare fråga samma person varför kommunen skall ha ert överskott?? Det är nu satt på pränt från M att det finns ett överskott efter finansiella dispositioner. Mao de vill tvångsförvalta era pengar inget annat!